Nieuws

Afbeelding digiquette

Op zoek naar een nieuwe digiquette

Door corona heeft digitaal thuiswerken versneld een boost gekregen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat naast positieve effecten het (noodgedwongen) thuiswerken ook schaduwkanten heeft. Zo worstelen veel organisaties met de digitale etiquette, oftewel de digiquette. Dit is één van de conclusies uit het onderzoek naar digitale vaardigheid onder ambtenaren dat Kurtosis heeft uitgevoerd.

Lees meer

afbeelding data

Zes tips om succesvol datagedreven te werken

In het kader van het vijfjarig jubileum heeft Kurtosis een webinar georganiseerd over datagedreven werken. Onder leiding van Leon Klinkers gingen ervaringsdeskundigen Maarten Swagerman, Jeffrey Rouwenhorst en Tom Pots met elkaar hierover in gesprek en gaven zij hun 6 belangrijkste tips om datagedreven werken tot een succes te brengen.

Lees meer

Kurtosis Klimaatranglijst Gasverbruik Gemeenten

Het gemiddeld gasgebruik per burger is ongelijkmatig over Nederland verdeeld. De top 15 gemeenten met het hoogste verbruik, gebruiken ruim twee keer zo veel gas als de 15 met het laagste verbruik. Vooral het Gooi, krimpregio’s en toeristische streken scoren slecht. Dit blijkt uit de Klimaatranglijst Gasverbruik Gemeenten van Kurtosis.

Lees meer

Collega Ilse Verveer promoveert

Trots op onze collega Ilse Verveer! Afgelopen vrijdag heeft zij met succes haar promotieonderzoek verdedigd.

Lees meer

Webinar 5 jaar datagedreven in het sociaal domein

Onder leiding van Leon Klinkers gaan ervaringsdeskundigen Maarten Swagerman, Jeffrey Rouwenhorst en Tom Pots met elkaar in gesprek over dit onderwerp op 9 december van 14.00-14.45 uur. Deelname is gratis.

Lees meer

5 jaar data in het Sociaal Domein: kwestie van doen

“We wisten niet waar we vandaan kwamen, dan weet je ook niet waar je naartoe wilt. Data is daar zó belangrijk voor”, aldus Rob Engels, wethouder in Overbetuwe. Voor ons reden om terug te blikken met 2 pioniers in het sociaal domein.

Lees meer

Promovenda Ilse Verveer versterkt team Kurtosis

llse Verveer, die dit jaar promoveert in de neuropsychologie, verruilt de wetenschap voor data-consultancy bij Kurtosis.

Lees meer

Landelijk onderzoek digitale vaardigheid

Binnenlands Bestuur en Kurtosis zijn gestart met een onderzoek naar de digitale vaardigheid van ambtelijk Nederland.

Lees meer

Kurtosis brengt digitale vaardigheid van gemeenten in kaart

Samen met gemeente Almelo heeft Emma Stöger een scan ontwikkeld die gemeenten inzicht geeft in de digitale vaardigheid.

Lees meer

Ambtenaar wil digitale vaardigheden vooral toepassen

Digitaal leiderschap en persoonlijke motivatie zijn belangrijke bepalers van de digitale vaardigheden van gemeentemedewerkers. Dat concludeert Emma Stöger in haar afstudeeronderzoek, waarbij ze ook dashboards ontwikkelde voor de drie deelnemende gemeenten om deze vaardigheden te monitoren. "Gemeenten zoeken naar de juiste aanpak. Ze zien de potentie van datagedreven werken, maar het is lastig om ermee aan de slag te gaan."

Lees meer

Datagedreven zicht op zorgaanbieders

Samen met regio Midden-Holland lanceert Kurtosis een landelijke pilot 'zicht op financiële gezondheid en rechtmatigheid zorgaanbieders.' De ambitie van de regio is om proactief te sturen op kwaliteit en rechtmatigheid zónder extra bureaucratie. Een belangrijke tool hierbij is de digitale scan van zorgaanbieders die vooraf of in een vroeg stadium de financiële risico’s en rechtmatigheidsrisico’s in kaart brengt. De tool is een online dashboard met twee blikvelden: een totaalbeeld van alle zorgaanbieders en de detailscores per zorgaanbieder.

Lees meer

Grip op corona-compensatie zorgaanbieders

De coronacrisis heeft grote impact op de continuïteit van de zorg. Een belangrijk deel van de reguliere zorg gaat voorlopig niet door of in beperkte mate. De crisis heeft ook grote consequenties voor de financiële positie van zorgaanbieders.

Lees meer