Data Consultancy Fundamentals

Impact hebben met data? Makkelijker gezegd dan gedaan. Goede data-skills zijn de basis, maar de crux is hoe je je inzichten en analyses succesvol inzet in de organisatie. Een goede brug slaan tussen jouw data-expertise en de businessvragen in jouw organisatie. Dat staat in deze 4-daagse masterclass centraal. Start vanaf 2 november 2023.

Vraag voor de leerdoelen, de uitgebreide inhoud en de unieke samenwerking van Data To Go en The Change Dojo onze brochure aan of schrijf je direct in!

Stuur mij de brochure!Ik schrijf mij direct in!Wat je leert

Bekende namen uit de advieswereld helpen jou de volgende stap te zetten op de volgende thema’s:

  • Consultancy basics en vraaggericht te werk gaan
  • De (interne) klant en klant-interactie
  • Persoonlijk leiderschap en empowerment
  • Klantgericht ontwikkelen & agile werken
  • Succesvol opleveren & implementeren

We starten met een intake waarin we met behulp van ons Consultancy Fundamentals-canvas samen jouw persoonlijke leerdoelen bepalen. We gaan tijdens deze 4-daagse uitgebreid in op jouw eigen praktijksituaties en we maken tussentijds de balans met je op in een persoonlijk gesprek. Ook leer je de opgedane inzichten toe te passen in een persoonlijke business case.

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het datavak en graag zijn of haar adviesvaardigheden wil versterken. De focus ligt op je adviesvaardigheden, niet op het bijbrengen van data skills. Werk je als data-analist, -scientist of -engineer? Of adviseer je organisaties over het werken met data? Meld je dan aan!

Programma

Dag 1 – Consultancy basics en mijn persoonlijk leiderschap
Trainers: Johan Posseth, Mart Huizenga & Rutger Wolters

Johan Posseth heeft ruime ervaring als organisatieadviseur en is partner bij databureau Kurtosis. Hij is gespecialiseerd in vraagstukken op het snijvlak van strategie, beleid en organisatie.

Mart Huizenga en Rutger Wolters, oprichters van The Change Dojo. Zij leren individuen, teams en organisaties door middel van martial arts het menselijk lichaam te integreren in hun praktijk. Kortom: de verbinding tussen de werelden van vechtkunst en organisatiewetenschap.


Dag 2 – Omgaan met uitdagingen en de relatie met de (interne) klant.
Trainers: Ad Stander & Luc Steenhorst

Als data-officer ondersteunt Ad Stander verschillende gemeenten, zoals Den Haag en Westland. Hij is expert in het vertalen van informatiebehoefte naar bruikbare informatiemodellen. Zo heeft hij de data governance opgezet en ingericht bij de gemeente Den Haag, dienst OCW.

Luc Steenhorst heeft ruim 30 jaar ervaring in management consulting en was tot voor kort directeur bij organisatie-adviesbureau Berenschot. Hij is expert in organisatieontwikkeling, met name op het gebied van HR consulting, coaching, overheid, ondernemerschap en interim management.

Dag 3 – Adviseren met impact: Change middels data
Trainers: Karim Cherif & Fred van der Werff 

Karim Cherif is HR Expert Lead CoE Talent bij ING. Hij heeft veel ervaring op het gebied van gegevensbeheersing en klantervaring, met als doel klantgericht HR-oplossingen te bouwen.
Fred van der Werff heeft veel ervaring op het gebied van data science, ML, data management en BI, o.a. als sales director bij Dun & Bradstreet. Ook is hij docent aan de Erasmus Universiteit voor het vak Data Analytics en Data Science.

Dag 4 – Persoonlijke business case
Bij de intake hebben we samen jouw persoonlijke leerdoelen bepaald aan de hand van het Consultancy Fundamentals Canvas. Tijdens de laatste dag van de masterclass verdiepen we op elkaars ervaringen en inzichten. Elke deelnemer neemt ons mee in de gemaakte keuzes en organisatiecontext en vertelt over de uitdagingen en dilemma's in de persoonlijke business case. Je reflecteert op jouw leerervaringen en de gewenste aandachtsgebieden om je verder te ontwikkelen. En je ontvangt feedback van de andere deelnemers.

Aan het einde van de middag ontvang je het certificaat van de masterclass.

En we sluiten de dag af met een borrel en diner.


Trainingsdagen

Start (vanaf 25 september 2023) met een persoonlijk online intakegesprek

  • Dag 1 (2 november 2023): Consultancy basicis en mijn persoonlijk leiderschap
  • Dag 2 (23 november 2023): Omgaan met uitdagingen en de relatie met de (interne) klant
  • Dag 3 (14 december 2023): Adviseren met impact: Change middels data
  • Check-in (medio december 2023): Persoonlijk online gesprek
  • Dag 4 (1 februari 2024): Persoonlijke business case

De lesdagen zijn van 9:30-16:30, incl. lunch. Elke docent verzorgt 1 dagdeel.

Unieke samenwerking 

Deze traning is tot stand gekomen door de samenwerking van Data To Go en The Change Dojo. Data To Go maakt het mogelijk om direct aan de slag te gaan en praktische skills te leren via een datavraagstuk, pilot of masterclass. The Change Dojo ziet dat het lichaam een belangrijke rol speelt bij het vergaren van inzicht in de onderstroom in organisaties. Daarom bieden ze coaching en training aan die mensen helpt om fysiek en mentaal in beweging te komen: "Anders doen, is anders denken"

Stuur mij de brochure!Naar het inschrijfformulier!