Zelf je eerste dashboard bouwen met Power BI

Introductietraining data-analyse en dashboarding: Kom tot betere inzichten en besluiten met jouw data

Of je nu werkzaam bent in het MKB of voor de publieke sector in je werk heb je dagelijks te maken met steeds meer gegevens uit verschillende bronnen. Je wilt niet alleen weten welke data aanwezig is, of de kwaliteit op orde is maar je wilt ook op een snelle en makkelijke manier de data kunnen gebruiken om tot de gewenste inzichten te komen. Als je je MT wil adviseren, wil je comfortabel aan tafel zitten en hen overtuigen met onderbouwde inzichten. Als je een notitie schrijft, wil je de data kunnen begrijpen en toegankelijk maken in pakkende visualisaties die ondersteunend zijn aan jouw betoog. Je wilt waarde toevoegen en zien of er verbanden zijn tussen bepaalde onderwerpen.

In deze training Power BI leer je in 3 uur de basics van data-analyse en -visualisatie, maak je kennis met het programma en ga je zelf een dashboard bouwen. Ook leer je hoe je met goede visualisaties sneller tot pakkende inzichten komt en wat je vooral niet moet doen. Aan het einde van de training heb je de data weten om te zetten naar een eigen dashboard. Lijkt je dat wat? Dan zit je goed bij deze introductietraining!

Stuur mij de brochure!Ik schrijf mij direct in!

In deze training ga je alles leren over de mogelijkheden van Power BI. En je leert ook hoe de doelstellingen van jouw organisatie, team of project te vertalen zijn naar KPI’s en de beste visualisaties. Voor het tweede deel van de training stellen wij een dataset beschikbaar waarmee je jouw eigen dashboard kan bouwen.

Bij een incompany training ga je aan de slag met een eigen use case en (bij voorkeur) met eigen data. Aan het eind van de training heb je die data weten om te zetten naar een eigen dashboard dat je direct kan gaan gebruiken. Lijkt je dat wat, dan is dit de training voor jou.

Wat je leert

  • Basics data-analytics en -visualisatie
  • Basiskennis van Power BI
  • Praktijkvoorbeelden van BI-toepassingen
  • Het doorlopen van alle stappen data-analyse, van importeren tot visualiseren
  • Een interactief dashboard creëren met verschillende visualisaties

Voor wie?

Ben je werkzaam in de publieke sector of het MKB? En heb je interesse in de mogelijkheden van data en datavisualisatie maar hier nog niet veel ervaring in? Dan is deze training voor jou. Je bent bijvoorbeeld accountmanager, consulent of klantmanager, (strategisch) adviseur, beleidsmedewerker, planner, procescontroller of contractmanager.

Voorafgaand aan de training ontvang je een kort intakeformulier zodat wij weten waar jij tijdens de training op wilt focussen en wat je instapniveau is.

Praktisch

De training bestaat uit 1 dagdeel (3 uur) en wordt begeleid door 2 trainers. We streven ernaar om de trainingen fysiek te geven. Indien dit niet mogelijk is, zal de training online plaatsvinden. Daarnaast is een Windows-laptop nodig om het (gratis) programma Power BI te downloaden. In overleg hebben wij enkele laptops beschikbaar. Het studiemateriaal en de datasets stellen wij beschikbaar. 

De beschikbare trainingsdata zijn vrijdag 9 september en vrijdag 23 september (9.00 - 12.00 uur). Er zijn maximaal 8 deelnemers bij deze training en de training wordt in het Nederlands gegeven. De kosten zijn € 450 (inclusief btw).

Onze trainers

Onze trainers zijn data-enthousiastelingen uit de praktijk die naast hun reguliere banen als data-analist of -adviseur graag hun kennis en ervaring delen. Ze werken in hun trainingen het liefst met concrete use cases en praktijkvoorbeelden die herkenbaar zijn voor de deelnemers. Belangrijk is dat er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor jou.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Contact