afbeelding data

Zes tips om succesvol datagedreven te werken

Sinds de decentralisaties zo’n vijf jaar geleden hebben gemeenten flinke stappen gezet om meer grip te krijgen in het sociaal domein. Er is veel meer data beschikbaar gekomen. Tegelijk wordt ook steeds duidelijker wat gemeenten nog niet weten.  
 
Kurtosis is vanaf de start betrokken geweest met het ontwikkelen van data-analyse en dashboards in het sociaal domein. Reden voor ons om, in het kader van ons vijfjarig jubileum, een webinar te organiseren over dit onderwerp.  Onder leiding van Leon Klinkers gingen ervaringsdeskundigen Maarten Swagerman, Jeffrey Rouwenhorst en Tom Pots met elkaar in gesprek over het onderwerp. 

Gevraagd naar hun belangrijkste lessen constateren de sprekers dat er bij gemeenten al flinke stappen zijn gezet om meer grip te krijgen op het sociaal domein. Er is veel meer data beschikbaar gekomen en gemeenten hebben hun informatievoorziening beter op orde.  

Tegelijk wordt ook steeds duidelijker wat gemeenten nog niet weten. Ook hebben gemeenten grote moeite om scherp te maken waarom ze met data aan de slag willen. “Wat wil je eigenlijk bereiken? Wat moet er beter gaan over een jaar?  

Benieuwd naar hun belangrijkste tips om datagedreven werken tot een succes te brengen

Lees het hele artikel op Consultancy.nl.